Színezd újra, színezd újra az életed, ha megfakulna! – hangzik a sláger szövege. Van benne valami…

Sajnos a legtöbb ember élete valóban megfakult, szürke, unalmas hétköznapok végtelen folyama. Reggeli ébresztő, rohanás a munkahelyre, rohanás a gyerekért vagy másik munkahelyre, este bambulás a televízió előtt és aztán beesés az ágyba, ahol mély álomba merül…

Talán ilyenkor a legszínesebb az élete: álmodik egy szebb életet, tartalmasabb időtöltést,  mélyebb, emberibb kapcsolatokat, gyerekkori álmainak a beteljesedését, amitől olyan messzire került az évek során…

Miért van az, hogy azok a tiszta gondolatok, vágyak, tervek, amiket gyerekkorban szőtt az ember sokszor nem valósulnak meg? Miért távolodik el a gyerekkori vágyálmoktól, ideáktól és miért tesz homlokegyenest mást, mint amit eltervezett régen? Miért lesz más ember, mire felnő? Miért válik el a házastársától, miért hazudik, csal, lop, paráználkodik, irígykedik, gyűlölködik, rágalmaz és sorolhatnánk vég nélkül a negatív magatartásformákat. Miért?

Mert nem tud mást tenni…!

A Biblia szerint minden ember alá van vetve a bűn törvényének, mindenki elhajlott az igazságtól, nincs senki, aki ne követne el bűnöket. Természetesen vannak „kis bűnök”, például gonosz gondolatok, és vannak „nagy bűnök”, mint például a házasságtörés, de egy szempontból mindegy, hogy kis bűn vagy nagy bűn: minden bűn következménye a halál! Ezt így írja le Isten Igéje: „ a bűn zsoldja a halál”.  Ahogyan mindegy, hogy egy kis kavicsot vagy egy nagy sziklát dobunk a tóba, mert mindkettő lesüllyed a tó fenekére, ugyanúgy a kis bűn és nagy bűn is halált hoz az emberre.

A bűnök azok, amik fakóvá, szürkévé, örömtelenné, keserűvé teszik az életet. Szükség van arra, hogy újraszínezzük az életünket! Ez egyedül Isten által lehetséges!

Az előbbi idézet így folytatódik: „De Isten kegyelmi ajándéka örök élet Jézus Krisztus által.” Isten tud egyedül megszabadítani a bűnöktől és azok következményeitől. Ő örök életet ad azoknak, akik vágynak rá. Nem kell meghalni, nem kell a bűnök, szenvedélyek kötelei között vergődni, nem kell szürke, örömtelen életet élni! Isten biztonságba helyezi azokat, akik arra vágynak. Ezért nem kell tenni semmit, csak hinni kell Őbenne!

„Szükséges nektek újjászületni – mondja Jézus Krisztus. Aki befogadja a Szentlelket a szívébe, abban valóságosan lakozást vesz Isten és újjászületik. Felülről, Istentől születik. Teljesen új teremtés lesz, minden régi dolog elmúlik. Ekkor visszajönnek a színek az ember életébe, rájön, hogy mindig is Istent kereste, csak nem tudta. Tudni fogja, hogy mi az élet értelme, hogy honnan jött és hová megy. Mert aki valóban Istené, annak már most örök élete van, és átment a halálból az életbe. Reménységgel, hittel néz előre, nem fél a jövőtől, mert Isten kezében van az élete. Megtapasztalja Isten szeretetét és örömét, lekerülnek a terhek a vállairól és hirtelen minden könnyűvé és egyértelművé válik.

Kitisztul a kép, és az életének részletei megtelnek Isten csodálatos színeivel és fényeivel.

Színezd újra az életed – Jézus Krisztussal! Isten kezében már ott van az ecset…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.