A világ tele van rossz hírekkel, a média csak úgy ontja magából a negatív híranyagokat. Elég, ha csak kinyitunk egy napilapot, vagy megnézünk egy híradót a televízióban. Másról sem fogunk értesülni, minthogy földrengés itt, cunami ott, H1N1 fertőzések, gyilkosságok, balesetek, mélyszegénység, munkanélküliség, gyárbezárások, kilakoltatások, korrupció, adósságcsapda és sorolhatnánk vég nélkül.

Vajon miért van ez így, törvényszerűen így kellene ennek történni? Hogy engedheti meg ezt Isten? Mindenkiben megfogalmazódnak a fenti kérdések.

Először is le kell szögeznünk, hogy nem Isten tehet ezekről. Működik egy szellemi törvény a világban, amely így szól: a bűn zsoldja a halál, azaz a bűn fizetsége, következménye a halál, pokol, betegségek, átkok, balesetek, természeti katasztrófák, szegénység, és minden egyéb rossz dolog. Isten ellensége a sátán, a bűnökön keresztül kap jogalapot arra, hogy mindezekkel a csapásokkal sújtsa az emberiséget.

Isten országa éppen az ellentéte a sötétség uralmának: élet, egészség, testi-lelki gyógyulás, áldás, igazság, szentség, szeretet, öröm, békesség, reménység, szabadulás, pozitív jövőkép, biztonság, elfogadás, bővölködés, védelem, gondviselés, megőrzés. Ki ne vágyna ezekre?

Jó hírünk van! Lehetséges megszabadulni a bűnöktől és azok következményeitől,  van lehetőség Isten áldásaiban részesülni! Hogyan?

Mindennek a jogalapja az, hogy Isten, mivel szereti az embereket, elküldte erre a földre az Ő egyszülött Fiát, Jézus Krisztust, aki a golgotai kereszten helyettünk elszenvedte a bűnök büntetését, és magára vette azok következményeit. Ezzel megszabadította az embereket a haláltól, pokoltól, betegségektől, átkoktól. Ha ez így van, miért nem látjuk ezt? Mert Isten áldozata egyetemes ugyan, azaz minden emberért meghalt Jézus Krisztus, de nem automatikus! Mi tehát a belépőkártya? Egyedül élő, szívbeli hit által lehet átvenni Isten bűnbocsánatát és a megváltás áldásait! Nem elegendő a pusztán elmebeli elfogadása a fenti tényeknek, hanem az embernek személyesen el kell fogadnia és magára vonatkoztatnia Jézus áldozatát. A hit az igazság befogadását és megcselekvését jelenti! Az ember egész életének, motivációinak, szívének meg kell változnia a Szentlélek által, ha valóban hisz!

Amilyen mértékben visszaszorul a bűn az egyes ember életében, olyan mértékben lesz védve a fenti átkoktól, és amilyen mértékben egy társadalom Istenhez fordul, olyan mértékben teljesedik ki Isten országa abban a környezetben.

Jó hírünk van! Isten szeret és mindent megtett már érted, hogy örök életed legyen! Most rajtad a sor!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.