“Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden ígével, a mely Istennek szájából származik.” (Mát. 4,4)

Mit jelent az, hogy valaki él? Azt, hogy gondolkozik, beszél, cselekszik. Ezeknek egy forrásból, az Igéből kell származniuk. Az Igének elsőbbséget kell adni az érzelmekkel, mások véleményével, tradíciókkal, kultúrával szemben!

Tudod mitől függ a mostani életed minősége, hogy most milyen állapotban vagy szellemileg, lelkileg, fizikailag, kapcsolataidban, anyagilag? Attól, hogy az elmúlt években, évtizedekben hogyan gondolkodtál magadról és miket mondtál ki a szádon, miket vallottál meg!!! Legtöbbször azt vallottad meg, amit láttál, amit éreztél, amit mások mondtak, és pontosan azt is kaptad!

Sokan szinte kibeszélik magukat az áldásból! Pedig mind az élet, mind a halál a nyelv hatalmában van, és ki-ki amint szeret vele élni, úgy eszi annak gyümölcsét!

Isten pontosan megmondja mit tegyünk, attól függetlenül, hogy mit érzünk, milyenek a körülményeink. Értsd meg, semmilyen jelentősége nincs szellemi szempontból annak, hogy hogyan érzed magad!! Dávid is pokolian érezte magát néha, nézd meg az imáit a Zsoltárok könyvében, de mindig ragaszkodott az Igéhez, az ige megvallásához!

Felejtsd el, hogy látnod, érezned kell valamit ahhoz, hogy Isten válaszoljon az imádra: egyedül hitre van szükséged hozzá! Illetve még egy dologra: meg is kell vallanod a hitedet!

“Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy a mit mond, megtörténik, meg lesz néki, a mit mondott.” (Márk. 11,23)

A fenti igében a mond ige háromszor szerepel, a hisz ige csak egyszer. Ilyen fontos a hit beszéde! Nem a sok imád, siránkozásod miatt fogsz meggyógyulni, hanem mert elhiszed, hogy meggyógyultál a Jézus sebeiben, és ennek megfelelően beszélsz, mielőtt még bármit is tapasztalnál, éreznél belőle! Ha érzed és tapasztalod, hogy meggyógyultál, akkor már nem kell hinned, hiszen megvan! Ne csak hallgatói legyünk az Igének, hanem cselekvői: ültesd át az elméletet gyakorlatba! Attól függetlenül, hogy milyen életérzéseink vannak!

Ha így teszel, akkor a hited és a tapasztalataid, érzéseid előbb-utóbb összhangba kerülnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.